December 11, 2007

Thanksgiving, the Estonian way

Minule igast pyhad meeldivadm vahet pole kelle omad, toob pere ja sobra kokku ja saab maja kaunistada ning suua midagi head! Eelmine aasta tuldi meile kulla ja seega mina pidin siis ohtusoogi tegema. Gary kondis narviliselt edasi tagasi ja utles hasti leebelt et me voime poest osta soogid voi uldse valja minna. Tostatasin kulmu ja utlesin et thank you very much, saan hakkama ise kull. Amm helistab ja haletseb et kus sa nuud hakkad tegema, see ikke niuke suur ettevotmine jne jne. Nii palju pabistamist oli enne. Nii, lukkasin pliiatsi krunni ja viskusin igast retseptidesse. Lopuks tuli maa peale hingama, Exceli tabel kaes kuis 3 paev enne mis tehakse, siis 2 paeva, jne. Nagu lahnigut plaanisin. Voidukat.

Tehniline kulg: kalkun peaks olema ahjus kupsetatud, osad teevad hoopis toorsinki, laksin ka lihtsama vastupanu teed. Nigella Lawson-il padev retsept, USA lounakandis parit kus liha keedetakse Coca Colas (pariselt ka, ei tohi dieet olla, teeb liha hasti pehmeks, tapsem retsept siis siin http://www.stylenetwork.com/Shows/Nigella/Recipes/hamincoke.html). Johvika kaste, mashed potatoes voi sweet potatoes ja siis mingeid juurvilju ning loomulikult pumpkin pie. (tegin pumpkin gooey cakes ise ja gary vaatas mulle halvatud loomana otsa et mis asja ei tulegi nuud pumpkin pie'd voi). Leebusin ja soki vahendamiseks tegin pecan pie siis ka.

Lahingupaev: uhesonaga pere tuleb kohale ja koik utlevad et mis me hakkame siin kupsetama, lahme valja sooma. Krigistasin hambaid ja utlesin et ei lahe. Gary vend raagib pinge tostmiseks et just enne tulekut kais juuksuris ja juuksur olevat kusinud et kus ma parit olen. Ja kui kuulis et Eestist siis ytles et oi ma loodan et teil on moni restoran seal nende kandis lahti. Vote of confidence, ah? Igal juhul, kolme kaiguline ohtusook sai lauale ilma viperusteta, ning terve suguvosa raagib Gary naisest kes on hullult padev kokk. Vot nii. Aa ja see aasta tegi kalkunit, koik naised vehkisid retsepti maha. Pagunid valja teenitud.

No comments:

Post a Comment