December 29, 2009

Valged joulud ometigi...

Taiesti toredad joulud olid, valged esimest korda! Me nii mere aares et sulab kui sajab aga seekord saime mehiselt ja kuna ilm oli kulm siis ka jai.

Ehtne kuuks vanamoodsate christmas lights'idega (need suuremad)




Caramel cream cake - valmis tordil oli valge kreem peal (voi, suhkur, toorjuust ja siis kaetud rostitud hakitud pahklite ja kookoshelvetega) Praeguseks on see tort, uskuge voi mitte, soodud ara viimase kubemeni, nii hea oli. Aga pilt sai tehtud hetkel kui motlesin et issand meid ju koigest kolm, kellele ma seda kolmekordset torti teen (pahklid ja kookos olid taignas ka, karamelli kreem vahel ja peal ning siis toorjuustu kreem). Retsept siin.


Metsapähkli tort Ragne blogist - see tort nagi parem valja kui maitses, siuke harju keskmine oli. Seda on alles, kuigi olen koigile kaasa andnud. Tordi umber pildil on paberiribad mis hiljem sai ara tommatud kui sokolaad ja pahklid peal, nonda ei tee koogialust sokolaadiseks. Kui seda torti tahad teha, leia mingi tumeda sokolaadi kreem sinna vahele, toorjuust ei andnud midagi ja nutella oli kattena paras aga vahele on miskit tummisemat vaja. Retsept siin.

Lasime Olivial osad kingid lahti teha jouluohtul eesti jargi ja teised jargmine hommik nagu USAs kombes. Kui lapsed suuremaks saavad, siis ikka loodetavasti hakkab jouluvana meil kaima. Lemmik kink oli koer mille uks sobrannadest jouluohtul ara toi. Kui Olivia koeraga mangis, oli meil G-ga keskustelu (ok, vaidlus) kas koer teeb ruff-ruff-ruff voi auh-auh-auh. G andis jargi (voi nonda ma motlesin), kuniks magamistuppa joudes nagin et G hoiab koera nao ees ja teeb ruff-ruff-ruff.

7 comments:

  1. Kyll sa oled tubli ja nii väikese lapse kõrvalt jõuad nii palju kokata. Respect!

    ReplyDelete
  2. Mis sa nyyd, mul koigest uks laps aga sul oli neli vist?! Oehhh.... :)

    ReplyDelete
  3. järgmine kord proovin seda karamelli-asja;) O. on absoluutselt vastupandamatult ilus piiga! Siinkohal tahaks hüüda nagu üks sünnitusarst mu sõbranna lapse puhul: küll on ilus beebi! ...ja hetk hiljem: ta on ilmselt isa nägu?
    no offence H...aga O on ju G nägu:)
    l.

    ReplyDelete
  4. On jah.. Minu nina, huuled ja poselohukesed aga muu on isa oma.

    ReplyDelete
  5. ehh, meil oli plika titeajal ka loomade häälte üle arutamist, sloveenia karud teevad brunda-brunda-brunda :)

    ReplyDelete
  6. Brunda? Isver.. :)
    Motlema hakates, ma ei ole kindel mis eesti karud teevad?

    ReplyDelete
  7. Heihopsti! Rààkisin seda koera lugu Rokule ja tema arvas, et koerad ei tee "ruf-ruf-ruf" vaid hoopis "bau-bau-bau" (nagu Itaalias kombeks eksole) :))

    Aga muidu toredat aastavahetust!

    ReplyDelete