July 31, 2010

Pagana Pavlova



Kes ei tea siis Pavlova on vene balleriini jargi nimetet magustoit kus siis munavalgetest pohi (meringue)mille peal vahukoor maasikate-vaarikate vms. Kergem on teha individuaalseid kui uhte suurt kuna suurel kupseb pealmine kiht aga sisemine mitte. Retsepte leidub sadu ja eriti tahelepanuvaarne on see kupsetamis ja jahtumis protsess. Osad utlevad et peab laskma jahtuda kinnises ahjuses oo otsa ahjutuli peab polema! Teised vaidavad et ahjuukse peab kergelt irvakile jatma. Veel kolmandad et tuleb kohe ahjust valja votta, restile asetada et jahtuks uhtlaselt.

Kasutasin seda retsepti siin: http://simplyrecipes.com/recipes/pavlova/

Ja minu tahelepanekud pavlova tegemisest: neid on kaks tukki nimelt ja kusjuures ikka ei tulnud perfektne valja. Vaga hea kindlasti aga mitte perfektne.

Ahju kuumus peab olema korgem enne kui pavlova ahju laheb. Kui palju korgem, on jalle utoopiline. Selle retsepti jargi 135 kraadi ning siis langetad 120 kraadini just enne pavlova ahju panekut. Aga leidsin reptsepte kus soovitati ahju kuumust palju korgemale panna ja siis langetada 120 kraadini. Oige pavlova peaks olema pealt krisp ja kuiv ja seest selline pehme ja kreemine, kuigi ise eelistan selliseid kus kergelt siuke iirisene sisu, voi sefiirine. Chewy.

Teiseks, selles retseptis on ules loetud lausa mitu minutit pead kloppima ja avastasin et olen hulga kiiremalt valmis tehtud kui peaks. Munavalged peaks kahekordistuma suuruselt.





Suurus ja maitse oli aus, aga pealmine kiht oli eraldunud. Oeh. Katsetamine jatkub.



Oliviale meeldis. Vaene laps, tal on tekkinud mingi oudne allergia ule terve keha. Arst kusis mis me lapsele oleme andnud - toored munavalget, kanamaksa, suitsulohe, toorest skallopit (ceviche kus nad kergelt "kupsetatud" sidrunimahlaga)ja mandlivoid. Arst vaatas mind nagu hullu. Voi lolli. Pole kindel. Vaene Olivia.

No comments:

Post a Comment