June 17, 2011

Eile haiglas, tana haiglas, homme lahme jalle!

Eile laksin lihtsalt et kindaks teha et kohuvalu ja suda paha ei tahenda midagi aga jaeti paevaks sensorite alla kuna emakas tombus kokku regulaarselt (ma eeldan et tolgin contractions korrektselt). Ja olin parajalt tige et kus see arst on, tulgu lasku mind koju ja uleuldse mitu tundi votab aega et mu palatist labi tulla. Kui kuulad seal naisi kes hakavad sunnitama ilma valuvaigistiteta - ma utlen, see pole mingi lobu. Molemad naised parast pikka karjumist ikka otsustasin epidurali kasuks.
Aniveis, lopuks arst tuleb ja taiesti hall naost. Tuli valja tal oli uks patsient, ka korge riskiga rase, tulnud sisse tavaparasele check-upile aga sudamelooke ei olnud.... Ta oli peaaegu taisajaline. Ma ei kujuta ette kuis see labi teha ja normaalsena valja tulla. Ma ei hakanud detaile kusima aga ohhh......
Ning ode utles et tal oli hommikul teine sunnitus olnud kus laps oli mingi arengu puudusega sundinud...

Ma olen kka moelnud et millline vahva amet, n.o kingid lapsi ja tood neid ilmale. Ma sellele teisele poolele ei moelnudki.

Ultraheli tehnik Jessica, need korg riski omad suurt no normaalseid tava rasedusi ei nae, ytles et ta oli alguses kord paar paevas WCs nutnud, eriti kui pidi kinnitama raseduse katkemisi jms.

Homme jalle arsti juurde 45 min stressi testi tegema. Ja esmaspaeval. ja teisipaeval. motlesin et arstid liiga nannutavad voi muretsevad oma maine voi kohtusse kaebamise parast vms aga kui sul sellised paevad nagu Dr. DP'l eile olid siis ilmselt ei kai koik need faktorid labi pea, katsud lihtsalt ema ja last elus hoida ilma komplikatsioonideta...

5 comments:

  1. Mitmes nadal sul on? Kas varsti panevad sunnitama? Usna vasitav ja stressitav vist niimoodi koguaeg haiglavahet kaia... Loodetavasti on tudruk varsti valmis valja tulema :)

    ReplyDelete
  2. Eile sai 36, ilmselt teevad keisri 37-38 nadala vahel. Siin on veider: "valikulist" keisrit ei saa teha enne 39 nadalat kui just vaga tugev pohjus pole. Yale'i arstid meie haiglas utlevad et ma olen stabiilne (??, iga hetk voin verd joosta ja tugevalt, kuis see stabiilne) et ootame 39ni, minu arstid utlevad et no way ma lahen nii kaua. Nii et nais. Vasitav ja stressirikas on jah...

    ReplyDelete
  3. "valikulisest" paistab jah asi kaugel olevat... nome, et viivitatakse ja riskitakse, 37 nadalat on ju juba taidsa ok...

    ReplyDelete
  4. Kuidas teine pisi kogu sellele jooksmisele vastu peab? Ega temalgi vast õhkkond närviline ja murest must, emme ja issi ju kogu aeg vaevas miskipärast. Pikk pai teile kõigile!

    ReplyDelete
  5. Olivia on taielik narvipundar, jah! Ma haiglas jalle jaO arkab oosel ules ja nutab ja huuab ema. Jargm nadal on ilmselt keiser nii et enam mitte kaua aega jaanud.... Ema suutunne on tugev kyll.

    ReplyDelete