January 7, 2009

Majandus teemadel

Valjas sajab vihma ja teed on jaas. Ukerdasin kontsadel ja vihmavarjuga tasakaalu hoides nagu tais kaaninud endine priimaballeriina. Ughhhh.....

Uued Going Out Of Business sildid valjas. Lehes jalle artiklid kuis lapsed ei saa college'isse minna kuna emal-isal raha pole, mis poeketid kinni lahevad, kes jalle koondab ja kuidas recession kestab veel vahemalt 6 kuud jne. Eile tuli elektri arve mis kulma ilma tottu oli kahekordistunud ja uletas $300. Oudus kuubis.

Tana oli G-l tool see paev kui GE teatas kes vallandatakse. Osad firmad lasid enne joule lahti, GE ootas jaanuarini. G-le jai tookoht alles aga ohtuks koju ei joua. Neil on komme et kui keegi ara laheb voi minema sunnitakse, siis ulejaanud viivad too siis valja dringile. Voi kahele. Nii ka tana. Kusisin et mitu siis lasti minema. G ohkas ja utles et vaga paljud. Ning praeguse majandus kliima juures eriti masendav, kuna koik koondavad, keegi ei palka.

Okonoomselt moeldes, jagan teiega retsepti mis muudab vintske odava liha horguks ohtusoogiks. Neil loikudel igast nimesid aga uldjuhul on nad odavad tukid, kui kergelt praed siis lahevad veel vintskemaks. Hoiatan: imehea (uks G lemmiktoitudest) aga aeganoudev, vahemalt 3 h.

Minu retsept (tegelt sel retseptil on erinevaid tootlusi, sarnane Braised Beef voi Braised Short Ribs omale aga kovasti mugandatud minu poolt) Ristime Karmi Aja Lihaks. Kasuta kas suurt panni voi panni ja siis ahjuvormi.

Vota enne kulmkapist valja nii et toasoojad on kui suua tegema hakkad, soola ja pipart molemale poolele. Aja pann kuumaks, prae hoolega molemalt poolt ilusasti pruuniks oliga. (oluline, ara kiirusta voi pane panni tihedalt tais, ma teen mitu pannitait). Tosta liha taldrikule ja prae oliiviolis: 2 porgandit, 1 sibul, 2 sellerivart - koik vaikesteks tukkideks loigutud. Kuuma korralikult labi, lisa tuumiani ja bay leaves (2 tukki) ja klaas punast veini. Lase veinil pea et ara keeda, siis lisa 2 spl jahu, 1 spl tomatipastat, sega ara. Kui kasutad ahjuvormi, vala koik ahjuvormi, lisa liha ja vala lihapuljongit nii palju peale et liha pea et kaetud oleks. Kaas peale ja 180 kraadisesse ahju umbes 3 h kupsema. Minul on suur pann, mina kasutan panni edasi. Lisa liha koos kogunenud vedelikuga (veri ja koik muu) tagasi panni, vala lihapuljongit nii palju peale et liha pea et kaetud oleks. Kaas peale ja madalal kuumusel las ta podiseb umbes 3 h. Liha peab nii pehme olema et tuleb lihtsalt tukkideks. Serveeri kartulitega ja varske rohelise sibulaga.

1 comment:

  1. Vintske liha olen ma pehmeks saanud marineerides. Tavaline 40-kraadine lauaviin sobib imehästi, eriti hea, kui pipraviina on üle jäänud. Ja nii üleööks koos pipra-soola-sibulaja nagu jaanipäevasašlõkk seisma.

    ReplyDelete