January 29, 2009

Pudingust Filosoofiliselt

Puding Eestis on vaga hea asi. Eriti vanilje puding, paar vaarikat peale ja magustoit valmis. Kahtlustan et mu ode liidab nad jogurititega uhte peresse ja soob toda hommikusoogiks. :)

Anyhow, USA pudingut on alla igasugust kvaliteeti. Enamus tuleb pulbrina, sega ise kokku ja maitse on noh oleme kena ja anname 3-.

Paar paeva tagasi avastasin Butterscotch Pudding'u retsepti (courtesy of David Liebowitz) ja pilt on sealt ka parit. Minu tehtud said nii ruttu otsa et pildile ei joudnudki. Ma nouan kategooriliselt et sa paneksid korvale mis hetkel kasil ja marsiks kooki seda tegema. Ihmehline. (imeline mitte imelihtne, kuigi ei olnud kull vaga raske). G korrutas ainult kui hea, kui hea ja eks ole mis sa veel tahad.




Butterscotch pudding (ehk siis karamelli maitseline puding)

60gr magedat void
200 gr pruuni suhkrut (mida tumedam, seda parem)
3/4 tl jamedat (mere)soola (ei tohi valja jatta!!!)
3 spl maisi voi kartulijahu
625 ml piima (kui sul rasvavaba siis sega nats koort juurde et rammusam oleks)
2 muna
2 tl viskit
1 tl vanilla ekstrakti

1. Sulata voi keskmise suurusega potis. Lisa pruun suhkur ja sool, sega kuni sulanud. Pane jahtuma.
2. Vaikses kausis sega kokku maisijahu umbes 60 ml piimaga kuna lahustub, siis vahusta sisse munad.
3. Aeglaselt lisa ulejaanud piim sulanud suhkrule, segades pidevalt, siis lisa vahustades (kaega) maisijahu segu.
4. Vii pott tagasi pliidile ja kuumuta kuni keeb, pidevalt segades. Kui mullid pinnale tousevad, keera kuumust alla ja sega hoolega kuni parajalt paks segu potis (nagu pudingul). Vota pliidilt ara.
5. Sega sisse viski ja vanilla.
6. Vala kaussidesse/klaasidesse (4-6) ja lase kulmkapis olla vahemalt 4 h.

Serveeri koos vahukoorega (vahustatud vaga vahese suhkruga). Puding on magus, kergelt soolane ja kergelt karamelline. Vaike kogus peaks piisav olema, ent voib juhtuda et koik kaob kohe ara.

3 comments:

  1. Sinu õde:
    1) vihkab jogurteid
    2) ei söö 98% hommikutel hommikusööke
    3) alates sellest hetkest kui nad võtsid turbolehma vaniljepudingu müügilt ära ei söö ka enam pudingut.

    A ma tahan seda ploomi-rosina kisselli. Tule tee palun või pane imedetailne õpetus. Selline, millest mina aru saan.

    ReplyDelete
  2. Eestis praegu müüdavad pudingud pole ka midagi suurt väärt enam, vähemalt minu meelest. Mäletan, kunagi oli pisikeses neljakandilises pakis kakaopuding ja vaniljepuding. Vat see oli alles mõnus asi!
    Kuid see retsept tundub küll äge, peaks järele proovima. :D

    ReplyDelete
  3. jumala eest, kohe laheks, kui budapestis konverentsil ei istuks

    ReplyDelete